ציפוי קראנצ’י פריך ומלית מעודנת של ריבת חלב הופכים את הדונאט’ס הללו לחוויה.
לסופגניות:
30 גר’ שמרים טריים
4 כפות סוכר
¾ כוס מים פושרים או חלב
½ 2 כוסות קמח
ביצה אחת
קמצוץ מלח
כף וחצי שמן או חמאה רכה
שמן לטיגון
לציפוי ומילוי:
כוס סוכר
חצי כוס שקדים פרוסים
חב’ קצפת חלבית
חצי כוס ריבת חלב
מכינים את הסופגניות:
שמים את השמרים עם 2 כפות סוכר והחלב יחד, מערבבים ומניחים לעשר דקות. שמים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים חור במרכז. יוצקים פנימה את תערובת החלב והשמרים, הביצה, המלח ושארית הסוכר. מתחילים לערבב וללוש עד שכל הבצק מתאחד ונהיה רך וגמיש – כשלוש דקות.
מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או כל הלילה במקרר.
לאחר התפיחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½1 ס”מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס, אוספים את שארית הבצק ושוב מרדדים. מעבירים את הסופגניות למגש, מכסים ומתפיחים עוד כעשרים דקות.
בינתיים מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים פנימה בעדינות את ריבת החלב. שומרים במקרר.
מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת כף טיגון דקה ומשומנת קלות מרימים בזהירות את הסופגניות ומטגנים אותן על אש בינונית עד שיזהיבו מכל צד. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.
במחבת רחבה שמים את כוס הסוכר וממיסים בזהירות לקרמל. יוצקים פנימה את השקדים וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה ונוזלית. יוצקים מיד על כל הסופגניות 2 כפות מהקרמל לקבלת ציפוי אחיד. (אם הקרמל התקשה מעט, ניתן לחמם אותו שוב למצב נוזלי). ממלאים כל סופגנייה בקצפת ומגישים.
ציפוי קראנצ'י פריך ומלית מעודנת של ריבת חלב הופכים את הדונאט'ס הללו לחוויה.
לסופגניות:
30 גר' שמרים טריים
4 כפות סוכר
¾ כוס מים פושרים או חלב
½ 2 כוסות קמח
ביצה אחת
קמצוץ מלח
כף וחצי שמן או חמאה רכה
שמן לטיגון
לציפוי ומילוי:
כוס סוכר
חצי כוס שקדים פרוסים
חב' קצפת חלבית
חצי כוס ריבת חלב
אופן ההכנה
מכינים את הסופגניות:
שמים את השמרים עם 2 כפות סוכר והחלב יחד, מערבבים ומניחים לעשר דקות. שמים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים חור במרכז. יוצקים פנימה את תערובת החלב והשמרים, הביצה, המלח ושארית הסוכר. מתחילים לערבב וללוש עד שכל הבצק מתאחד ונהיה רך וגמיש – כשלוש דקות.
מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או כל הלילה במקרר.
לאחר התפיחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½1 ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס, אוספים את שארית הבצק ושוב מרדדים. מעבירים את הסופגניות למגש, מכסים ומתפיחים עוד כעשרים דקות.
בינתיים מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים פנימה בעדינות את ריבת החלב. שומרים במקרר.
מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת כף טיגון דקה ומשומנת קלות מרימים בזהירות את הסופגניות ומטגנים אותן על אש בינונית עד שיזהיבו מכל צד. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.
במחבת רחבה שמים את כוס הסוכר וממיסים בזהירות לקרמל. יוצקים פנימה את השקדים וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה ונוזלית. יוצקים מיד על כל הסופגניות 2 כפות מהקרמל לקבלת ציפוי אחיד. (אם הקרמל התקשה מעט, ניתן לחמם אותו שוב למצב נוזלי). ממלאים כל סופגנייה בקצפת ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!