קינוח פרווה חגיגי וטעים – גלידת דבש ואגסים צלויים ביין

קינוח פרווה חגיגי וטעים – גלידת דבש ואגסים צלויים ביין

בינוני

8-10

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

מחפשים קינוח פרווה חגיגי וטעים? גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.

חומרים

לתחתית:

כוס קוואקר

חצי כוס שקדים טחונים

חצי כוס קמח

70 גר’ חמאה או מרגרינה

2 שקיות סוכר וניל

לגלידה:

3 ביצים

חצי כוס דבש

רבע כוס סוכר

גביע קצפת פרווה או חלבית

לציפוי:

6 אגסים

2 כוסות יין אדום

שליש כוס סוכר

קליפה מלימון אחד

אופן ההכנה

מכינים את האגסים: קולפים את אגסים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה. שמים בסיר יחד עם היין והסוכר וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15 ד’. מצננים.

מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים ומפזרים על תבנית התנור בצורה לא אחידה. אופים למשך 10-12 ד’, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

מכינים את הגלידה: מקציפים יחד את הביצים השלמות עם הדבש והסוכר למשך עשר דקות, עד לקבלת קצף בהיר מאד ותפוח. מעבירים לקערה, מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים אותה בעדינות לתוך קצף הביצים. מקפיאים למשך שעתיים. 

להכנת המנה: שמים בתוך הכוסות את תערובת הקוואקר האפויה. יוצקים מעליה שכבה נאה של הגלידה. מסדרים מעל הגלידה 3-4 פרוסות של אגסים בכל כוס ולבסוף יוצקים מעט מהיין מעל האגסים. מניחים עלה של נענע לקישוט ומגישים.

Print

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!