מחפשים קינוח פרווה חגיגי וטעים? גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.
לתחתית:
כוס קוואקר
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס קמח
70 גר’ חמאה או מרגרינה
2 שקיות סוכר וניל
לגלידה:
3 ביצים
חצי כוס דבש
רבע כוס סוכר
גביע קצפת פרווה או חלבית
לציפוי:
6 אגסים
2 כוסות יין אדום
שליש כוס סוכר
קליפה מלימון אחד
מכינים את האגסים: קולפים את אגסים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה. שמים בסיר יחד עם היין והסוכר וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15 ד’. מצננים.
מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים ומפזרים על תבנית התנור בצורה לא אחידה. אופים למשך 10-12 ד’, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
מכינים את הגלידה: מקציפים יחד את הביצים השלמות עם הדבש והסוכר למשך עשר דקות, עד לקבלת קצף בהיר מאד ותפוח. מעבירים לקערה, מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים אותה בעדינות לתוך קצף הביצים. מקפיאים למשך שעתיים.
להכנת המנה: שמים בתוך הכוסות את תערובת הקוואקר האפויה. יוצקים מעליה שכבה נאה של הגלידה. מסדרים מעל הגלידה 3-4 פרוסות של אגסים בכל כוס ולבסוף יוצקים מעט מהיין מעל האגסים. מניחים עלה של נענע לקישוט ומגישים.
מחפשים קינוח פרווה חגיגי וטעים? גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.
לתחתית:
כוס קוואקר
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס קמח
70 גר' חמאה או מרגרינה
2 שקיות סוכר וניל
לגלידה:
3 ביצים
חצי כוס דבש
רבע כוס סוכר
גביע קצפת פרווה או חלבית
לציפוי:
6 אגסים
2 כוסות יין אדום
שליש כוס סוכר
קליפה מלימון אחד
אופן ההכנהמכינים את האגסים: קולפים את אגסים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה. שמים בסיר יחד עם היין והסוכר וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15 ד'. מצננים.
מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים ומפזרים על תבנית התנור בצורה לא אחידה. אופים למשך 10-12 ד', עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
מכינים את הגלידה: מקציפים יחד את הביצים השלמות עם הדבש והסוכר למשך עשר דקות, עד לקבלת קצף בהיר מאד ותפוח. מעבירים לקערה, מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים אותה בעדינות לתוך קצף הביצים. מקפיאים למשך שעתיים.
להכנת המנה: שמים בתוך הכוסות את תערובת הקוואקר האפויה. יוצקים מעליה שכבה נאה של הגלידה. מסדרים מעל הגלידה 3-4 פרוסות של אגסים בכל כוס ולבסוף יוצקים מעט מהיין מעל האגסים. מניחים עלה של נענע לקישוט ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!
תגובה אחת
האם אפשר בלי ביצים?