גבינת שמנת ביתית

הכנת_גבינת_שמנת_בבית
גבינת שמנת ביתית

קל

חלבי

מאת: דיתי וינשטיין

הכנה של גבינת שמנת בבית היא חיסכון משמעותי בהוצאה.

עלות של שמנת חמוצה היא כרבע מהעלות של גבינת שמנת. ההכנה קלה ופשוטה ואין סיבה לא ליהנות ממעשה ידינו בקלות ובכיף

חומרים

2 גביעי שמנת חמוצה

כפית מלח

חיתול טטרה נקי (ההוא של התינוקות…)

להוספת טעם: זיתים, שום כתוש ושמיר קצוץ, בצל מטוגן, פלפל חריף קצוץ דק ועוד…

אופן ההכנה

מערבבים בקערה שמנת ומלח.

מניחים על השיש או בתוך קערה אחרת את החיתול, מניחים את השמנת במרכז ואוספים את הקצוות.

קושרים או סוגרים בגומייה ותולים מעל הכיור החלבי למשך 6 שעות או לילה, תלוי במרקם המבוקש.

אם חם בבית, מניחים את החיתול במסננת ואת המסננת מעל קערה, בצורה שתחתית המסננת באוויר, ומעבירים ללילה למקרר.

פותחים את החיתול ומעבירים את השמנת לקופסת אחסון. בשלב זה מוסיפים לה את התוספת הרצויה ומערבבים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!