זהו תבשיל אהוב עלי במיוחד, והשילוב בין המתיקות המעודנת של הדבש יחד עם הניחוח המשכר של היין, כל זאת בתוספת הפטריות נותנים מנה חגיגית ומתאימה ביותר לראש השנה.
נתח בשר כתף לצלי
כף פפריקה
2 בצלים קצוצים
שמן לטיגון
3 שיני שום פרוסות
חבילת פטריות טריות חתוכות לרבעים
כף דבש
2 כוסות יין אדום
מלח ופלפל
כף רסק עגבניות
מחממים סיר גדול על אש חזקה, מוסיפים שמן, מניחים את הנתח ומטגנים אותו מכל צד עד שהוא מזהיב – בערך 5-7 ד’ מכל צד.
שופכים את השמן וממלאים במים עד ל3/4 מגובה הבשר.
מוסיפים כף פפריקה, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה וחצי.
מצננים לגמרי (אפשר להכין יום מראש ולצנן לילה במקרר)
מוציאים את הבשר ושומרים את הנוזל. פורסים את הבשר לפרוסות.
בסיר רחב או מחבת עמוקה שמים שמן ומזהיבים את הבצלים.
מביאים אותם לרתיחה ומנמיכים את האש וממשיכים לטגן עוד כרבע שעה תוך כדי בחישה מידי פעם.
מוסיפים את השום ומעלים את האש. מטגנים עד שהבצלים מזהיבים קלות.
מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מזהיבות קלות. מוסיפים כף דבש ואת היין ומביאים לרתיחה.
נותנים לכל התבשיל לבעבע ולרתוח 2-3 דקות, מנמיכים את האש ומסדרים את פרוסות הבשר על גבי הפטריות.
יוצקים בערך שתי כוסות מנוזל בישול הבשר או עד שהכל מכוסה בנוזל ונשאר גם מעט עודף.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את כף רסק העגבניות. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
אם יש מעט מידי נוזלים אפשר במהלך הבישול להוסיף עוד ממי בישול הבשר.
זהו תבשיל אהוב עלי במיוחד, והשילוב בין המתיקות המעודנת של הדבש יחד עם הניחוח המשכר של היין, כל זאת בתוספת הפטריות נותנים מנה חגיגית ומתאימה ביותר לראש השנה.
נתח בשר כתף לצלי
כף פפריקה
2 בצלים קצוצים
שמן לטיגון
3 שיני שום פרוסות
חבילת פטריות טריות חתוכות לרבעים
כף דבש
2 כוסות יין אדום
מלח ופלפל
כף רסק עגבניות
אופן ההכנהמחממים סיר גדול על אש חזקה, מוסיפים שמן, מניחים את הנתח ומטגנים אותו מכל צד עד שהוא מזהיב - בערך 5-7 ד' מכל צד.
שופכים את השמן וממלאים במים עד ל3/4 מגובה הבשר.
מוסיפים כף פפריקה, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה וחצי.
מצננים לגמרי (אפשר להכין יום מראש ולצנן לילה במקרר)
מוציאים את הבשר ושומרים את הנוזל. פורסים את הבשר לפרוסות.
בסיר רחב או מחבת עמוקה שמים שמן ומזהיבים את הבצלים.
מביאים אותם לרתיחה ומנמיכים את האש וממשיכים לטגן עוד כרבע שעה תוך כדי בחישה מידי פעם.
מוסיפים את השום ומעלים את האש. מטגנים עד שהבצלים מזהיבים קלות.
מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מזהיבות קלות. מוסיפים כף דבש ואת היין ומביאים לרתיחה.
נותנים לכל התבשיל לבעבע ולרתוח 2-3 דקות, מנמיכים את האש ומסדרים את פרוסות הבשר על גבי הפטריות.
יוצקים בערך שתי כוסות מנוזל בישול הבשר או עד שהכל מכוסה בנוזל ונשאר גם מעט עודף.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את כף רסק העגבניות. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
אם יש מעט מידי נוזלים אפשר במהלך הבישול להוסיף עוד ממי בישול הבשר.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!