עוגת בראוניז לבנה חלבית, עם ענן של אבקת סוכר

בראוניז_שוקולד_לבן
עוגת בראוניז לבנה חלבית, עם ענן של אבקת סוכר

בינוני

חלבי

מאת: תום פרנץ

קצת דביקים ובעיקר מעולים. אם אתם מחובבי הז’אנר, לא תרצו לדלג עליהם. אין במתכון סוכר. זו לא טעות. המתיקות מגיעה מהחלב המרוכז ומהשוקולד הלבן, ובעיני לא צריך להוסיף יותר מזה. אבל אם אתם אוהבים מתוק מאוד, תוסיפו רבע-חצי כוס סוכר.

חומרים

125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
200 גרם שוקולד לבן איכותי, קצוץ
1 ביצה L
400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
כפית תמצית וניל איכותית
חצי כפית מלח
210 גרם (½ 1 כוסות) קמח לבן מנופה
להגשה:
אבקת סוכר במסננת

אופן ההכנה

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת של 25 על 25.
ממיסים יחד בקערת זכוכית את החמאה והשוקולד עד לקרם חלק, אפשר לעשות זאת בסיר כפול (באן מארי) או בכמה פולסים במיקרוגל – הקפידו שלא יישרף.
מוסיפים פנימה את הביצה, החלב המרוכז, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים היטב לבלילה סמיכה חלקה.
מקפלים פנימה קמח ומערבבים בעדינות רק עד שהוא נטמע.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות או עד שמזהיב קלות. הבראוניז יהיו תפוחים במרכז ויצנחו מעט כשיצאו מהתנור. זה בסדר, כך צריך להיות.
מצננים כרבע שעה, חותכים לריבועים ומצננים על רשת. מפדרים היטב בהמון אבקת סוכר ומגישים.

*שימו לב שיש לסמן שהעוגה חלבית.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!