אחד ממאכלי הדגל הידועים מאיטליה שמגיע מאזור מסינה ופלרמו. המנה נולדה מתוך רצון לנצל שאריות ריזוטו, שמאבד מקסמו וטעמו בחימום נוסף. ארנצי’ני הם בעצם כדורי אורז מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בטיגון עמוק. פירוש שמם באיטלקית תפוזונים, השם ניתן להם בגלל צורתם וצבעם, והם ממכרים!
2 כפות שמן זית
בצל קטן קצוץ דק מאוד
שן שום כתושה
כוס אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו). אפשר להשתמש באורז מאתמול!
120 מ”ל (1/2כוס) יין לבן (אם אין להשתמש במים רותחים)
350 מ”ל (1/2 2 כוסות) מים רותחים או ציר ירקות רותח
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
ביצה L טרופה
50 גרם פרמז’ן מגורר
150 גרם מוצרלה מגורדת
חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים.
3 קעריות עם חצי כוס קמח, 2 ביצים טרופות וכוס פירורי לחם בהירים.
שמן נטרלי לטיגון עמוק.
עבור רוטב עגבניות בזיליקום:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם). אני ממליץ על מוטי MUTTI
1/2 כוס מים
כפית גדושה סוכר חום
חופן גדול של בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
עלי בזיליקום טריים להגשה
מחממים שמן זית במחבת גדולה לחום בינוני.
מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך (אך לא משחים). מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים כ 2 דקות. מוסיפים פנימה את היין הלבן וממשיכים לערבב ולבשל עד שהוא נספג באורז ומתאדה.
מוסיפים את המים או הציר לאורז, בכמות של כשליש כוס בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד שהם נספגים באורז, לפני שמוסיפים עוד. ממשיכים בתהליך עד שכל הנוזלים נספגו באורז. מתבלים במלח ופלפל, מסירים מהאש. מעבירים לקערה ושומרים בצד כדי שהתערובת תצטנן מעט.
כשהתערובת בטמפרטורת החדר, מוסיפים פנימה את הביצה הטרופה, הגבינות המגורדות ועלי הבזיליקום ומערבבים היטב. מתקבלת עיסה נוחה לעבודה. מקררים כחצי שעה במקרר.
לפני הטיגון: מחממים שמן עמוק בסיר טיגון חשמלי או בסיר, עד שהוא מגיע ל-170 מעלות.
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מעיסת האורז, אם יש זמן עדיף לקרר אותם לחצי שעה לפני הטיגון, לא חובה.
מצפים כל כדור בתערובת קמח ואז טובלים בביצים טרופות ובפירורי לחם.
מעבירים לטיגון בשמן החם עד להזהבה – עד שהם זהובים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
מגישים חם ומיד על מצע רוטב עגבניות עם עלי בזיליקום טריים.
רוטב עגבניות בזיליקום: בסיר או מחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, מבשלים דקה ונזהרים שלא יישרף.
מוסיפים פנימה את פחית העגבניות, מים, סוכר חום, רסק עגבניות, מלח ופלפל גרוס טרי.
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומקבל טעם מרוכז וטוב, בערך 20 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך מוסיפים עוד סוכר, מלח ופלפל.
אחד ממאכלי הדגל הידועים מאיטליה שמגיע מאזור מסינה ופלרמו. המנה נולדה מתוך רצון לנצל שאריות ריזוטו, שמאבד מקסמו וטעמו בחימום נוסף. ארנצי'ני הם בעצם כדורי אורז מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בטיגון עמוק. פירוש שמם באיטלקית תפוזונים, השם ניתן להם בגלל צורתם וצבעם, והם ממכרים!
2 כפות שמן זית
בצל קטן קצוץ דק מאוד
שן שום כתושה
כוס אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו). אפשר להשתמש באורז מאתמול!
120 מ"ל (1/2כוס) יין לבן (אם אין להשתמש במים רותחים)
350 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים רותחים או ציר ירקות רותח
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
ביצה L טרופה
50 גרם פרמז'ן מגורר
150 גרם מוצרלה מגורדת
חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים.
3 קעריות עם חצי כוס קמח, 2 ביצים טרופות וכוס פירורי לחם בהירים.
שמן נטרלי לטיגון עמוק.
עבור רוטב עגבניות בזיליקום:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם). אני ממליץ על מוטי MUTTI
1/2 כוס מים
כפית גדושה סוכר חום
חופן גדול של בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
עלי בזיליקום טריים להגשה
מחממים שמן זית במחבת גדולה לחום בינוני.
מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך (אך לא משחים). מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים כ 2 דקות. מוסיפים פנימה את היין הלבן וממשיכים לערבב ולבשל עד שהוא נספג באורז ומתאדה.
מוסיפים את המים או הציר לאורז, בכמות של כשליש כוס בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד שהם נספגים באורז, לפני שמוסיפים עוד. ממשיכים בתהליך עד שכל הנוזלים נספגו באורז. מתבלים במלח ופלפל, מסירים מהאש. מעבירים לקערה ושומרים בצד כדי שהתערובת תצטנן מעט.
כשהתערובת בטמפרטורת החדר, מוסיפים פנימה את הביצה הטרופה, הגבינות המגורדות ועלי הבזיליקום ומערבבים היטב. מתקבלת עיסה נוחה לעבודה. מקררים כחצי שעה במקרר.
לפני הטיגון: מחממים שמן עמוק בסיר טיגון חשמלי או בסיר, עד שהוא מגיע ל-170 מעלות.
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מעיסת האורז, אם יש זמן עדיף לקרר אותם לחצי שעה לפני הטיגון, לא חובה.
מצפים כל כדור בתערובת קמח ואז טובלים בביצים טרופות ובפירורי לחם.
מעבירים לטיגון בשמן החם עד להזהבה - עד שהם זהובים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
מגישים חם ומיד על מצע רוטב עגבניות עם עלי בזיליקום טריים.
רוטב עגבניות בזיליקום: בסיר או מחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, מבשלים דקה ונזהרים שלא יישרף.
מוסיפים פנימה את פחית העגבניות, מים, סוכר חום, רסק עגבניות, מלח ופלפל גרוס טרי.
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומקבל טעם מרוכז וטוב, בערך 20 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך מוסיפים עוד סוכר, מלח ופלפל.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!