שוקולד וחמאת בוטנים זה אחד מהשילובים המנצחים שיש בעולם המתוקים, וזה שילוב שאני אוהב מאוד. כאן הוא מתבטא בבצק פריך בטעם שוקולדי ומילוי קרמי מאוד של חמאת בוטנים. המילוי הזה יתאים גם לאוזני המן מהמתכון הקודם, ואז אפשר להוסיף לו שוקולד צ’יפס.
את המתכון הזה אפשר לשדרג גם עם תוספת של פצפוצי שוקולד או שוקולד לבן, או פקאנים קלויים קצוצים. הן לא פחות ממעולות, באחריות.
120 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים L
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
3 כפות קקאו טהור
שקית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
מלית קרם חמאת בוטנים:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס אבקת סוכר
250 גרם חמאת בוטנים (חצי צנצנת)|
הכנת הבצק:
מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר או מיקסר יד, עד לתערובת בהירה וקרמית אוורירית. מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל. מערבבים עד להתאחדות. מוסיפים את הקמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבלים עד להתאחדות מלאה. אם הבצק לא מספיק כהה, מוסיפים עוד כף קקאו.
מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לצורת דיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך שעה.
מכינים בינתיים את המלית:
בסיר קטן או במיקרו מחממים מעט את החלב, שיהיה חמים. מוסיפים פנימה את הסוכר וחמאת הבוטנים וטורפים עד לקבלת קרם חלק.
מילוי אוזני המן:
מרדדים את דיסקית הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס”מ או מעט יותר. אם הבצק דביק, מקמחים מעט.
קורצים עיגולים רבים ככל האפשר מהבצק בעזרת חותכן עוגיות. ממלאים בכפית גדושה מהקרם. מקפלים וצובטים את הבצק ב-3 נקודות כדי ליצור אוזני המן. צובטים היטב את הסגירה כדי שהן לא יפתחו באפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-12 דקות, מעבירים לרשת לצינון מלא ומגישים.
שוקולד וחמאת בוטנים זה אחד מהשילובים המנצחים שיש בעולם המתוקים, וזה שילוב שאני אוהב מאוד. כאן הוא מתבטא בבצק פריך בטעם שוקולדי ומילוי קרמי מאוד של חמאת בוטנים. המילוי הזה יתאים גם לאוזני המן מהמתכון הקודם, ואז אפשר להוסיף לו שוקולד צ'יפס.
את המתכון הזה אפשר לשדרג גם עם תוספת של פצפוצי שוקולד או שוקולד לבן, או פקאנים קלויים קצוצים. הן לא פחות ממעולות, באחריות.
120 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים L
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
3 כפות קקאו טהור
שקית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
מלית קרם חמאת בוטנים:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס אבקת סוכר
250 גרם חמאת בוטנים (חצי צנצנת)|
הכנת הבצק:
מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר או מיקסר יד, עד לתערובת בהירה וקרמית אוורירית. מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל. מערבבים עד להתאחדות. מוסיפים את הקמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבלים עד להתאחדות מלאה. אם הבצק לא מספיק כהה, מוסיפים עוד כף קקאו.
מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לצורת דיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך שעה.
מכינים בינתיים את המלית:
בסיר קטן או במיקרו מחממים מעט את החלב, שיהיה חמים. מוסיפים פנימה את הסוכר וחמאת הבוטנים וטורפים עד לקבלת קרם חלק.
מילוי אוזני המן:
מרדדים את דיסקית הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ או מעט יותר. אם הבצק דביק, מקמחים מעט.
קורצים עיגולים רבים ככל האפשר מהבצק בעזרת חותכן עוגיות. ממלאים בכפית גדושה מהקרם. מקפלים וצובטים את הבצק ב-3 נקודות כדי ליצור אוזני המן. צובטים היטב את הסגירה כדי שהן לא יפתחו באפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-12 דקות, מעבירים לרשת לצינון מלא ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!