שו"תים קפה

קליניקה

זוגיות

נעמה שואלת:

שלום רב. לאחרונה העליתי בפני בעלי כמה פעמים את הצעתי להתחיל תהליך של יעוץ זוגי. אני מאמינה שתהליך כזה יכול לרומם את חיי הנישואין שלנו, וחבל לי שנמשיך להיגרר עם החיים. לצערי, בעלי לא מאמין בתהליך יעוץ זוגי. הוא טוען שאנחנו מכירים את עצמנו ואת מה שמתאים לנו הכי טוב, ומישהו חיצוני לא יוכל לעזור לנו. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא.

מיכל איזקסון, יועצת זוגית, משיבה:

אשתף אותך שבדיוק לאחרונה נשאלתי בכמה הזדמנויות שונות שאלות דומות. אישה נשואה צעירה התעניינה אצלי האם לכל זוג יש סיכוי להצליח בתהליך יעוץ נישואין, ואישה יקרה נוספת התעניינה האם כל יועץ יכול להועיל לכל זוג, ובכלל איך יתכן יעוץ אם לכל זוג יש מאפיינים והתנהלות ייחודיים לו.

כיועצת זוגית אוכל לענות לך בכמה מישורים. ראשית אומר שאין כאן צודק ולא צודק, לכל אחד מכם יש דעה שונה בנוגע להשתתפותו בתהליך יעוץ. הדעה של שניכם היא לגיטימית וראויה במידה שווה. 

חשוב לדעת כי יעוץ זוגי יכול להועיל רק אם נוצר קשר טיפולי שמתבסס על אמון וכבוד הדדי בין בני הזוג למטפל, ורק במקרה שבני הזוג מגויסים ומחויבים לתהליך.

אכן, אין משפחה דומה לחברתה ואין זוג זהה למשנהו, ועדיין יש הגדרות אוניברסליות של זוגיות יציבה ובריאה שמורכבות מפרמטרים רבים כגון ביטחון בקשר, יכולת פתרון קונפליקטים, הבעות חיבה, הימנעות מגורמי סיכון, איזון בין עצמאות לתלות, איזון בין אחדות לנפרדות ועוד ועוד.

הסוד הוא להכיר בצרכים הנפשיים של כל אחד מבני הזוג ולתת להם מענה בתוך הזוגיות. תפקידו של היועץ הוא לעזור לבני הזוג לזהות בעצמם את הצרכים.

יועץ מקצועי מקשיב, מברר, שואל, משקף ומדייק ומשאיר בידי בני הזוג את ההחלטות על חייהם, כי הם בוודאות יודעים הכי טוב מה נכון להם והכי חכמים בנוגע לחייהם.

שבו יחד, את ובעלך, בפגישה מתוזמנת על כוס קפה, באווירה נעימה ומאפשרת. הביעי את תחושותייך וחוויותייך בתוך המערכת הזוגית, דברי על הציפיות והתוכניות שעוברות לך בראש, ספרי לו מהו תהליך יעוץ זוגי, ובכל מצב השתדלי מאוד לא לתת לאישך תחושה של האשמה. הסבירי לו שיועץ לא מחליט דבר בעבור הזוג ולא מכתיב להם כיצד להתנהל. התפקיד שלו הוא רק לראות את התמונה במבט אובייקטיבי ולנסות לכוון את בני הזוג להגיע בעצמם להבנה מה נכון ומה מתאים להם כזוג. עודדי את בעלך להביע את תחושותיו בתוך המערכת הזוגית ואת דעתו לגבי תהליך יעוץ. היי אמפטית, סבלנית וקשובה והימנעי מהתגוננות. 

אחרי ששמעתם והשמעתם את דעותיכם בעניין, נסו להגיע להחלטה משותפת בנושא. רק אם ההחלטה שלכם תהיה משותפת – תוכלו לעשות שינויים במערכת הזוגית שלכם.

בהצלחה רבה

הבן שלי בן 13.5. בתקופה האחרונה הוא לא רוצה ללכת להתפלל.

אני צריכה שוב ושוב להעיר אותו ולשכנע אותו שיקום וילך למניין.

ההתנהגות שלו מעציבה ומאכזבת אותי במיוחד.

אני חוששת, לאן הדברים עלולים להתדרדר?

אני מרגישה חסרת אונים, במיוחד כעת, בערב הימים הנוראים. אשמח לשמוע מה עלי לעשות בנידון? 

 

 

שלום, 

בתי בת 16 וחצי, ילדה ממושמעת בד”כ, צייתנית ונעימה. לאחרונה היא התחילה להתחצף, גם אלינו וגם למורות. 

מתייחסת בצורה לא נחמדה לאחים הקטנים ובאופן כללי פחות נעימה לסביבה. אני חושבת שזה קשור לחברה חדשה שלה, נערה עוצמתית מאוד.

איך אני יכולה להפריד אותה מהחברות הלא בריאה הזאת?

שלום, אני אמא לילד ראשון בן עשרה חודשים שרק מגרגר קולות.

האם זה תקין? מתי הילד אמור להתחיל לדבר? ואיך אני יכולה לפתח לו את הדיבור?

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

איך מנצלים את הימים האלה בלהט השיגרה?
ממשיכים בכבוד סעודה שלישית והשבוע – הבית.
כמה דברים שלא ידעתן על חודש אייר הבעל”ט
כבר כמעט גאולה, או שוב חויים שואה?
את יוצאת לעבוד, אך האם זה חייב להיראות ככה?
“להנות בהם בני אדם” – ימים אחרונים לברכת האילנות.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!