מנת דג מלאת תבלינים, אם נלך על המוטיב של מהודו ועד כוש, הנה תבלינים חובקי עולם. נסו את המנה הזו, אני בטוח שתאהבו.
6 פילטים של סלמון במשקל 150 גרם כ”א (או 250 גרם, אם זו מנה עיקרית)
6 כפות דבש
2/3 כוס שמן זית
2 יחידות פלפל צ’ילי קצוץ דק (או לטבעות, אם אתם פחות חוששים מחריף)
4 שיני שום פרוסות
חתיכה קטנה של ג’ינג’ר מגורדת לפרוסות דקות (בחותכן הפומפייה)
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לצליית הדגים במחבת
אופים את תפוחי האדמה – מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, ומסדרים בכלי מתאים לתנור. מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות עד שהם רכים, צלויים וקריספיים.
מכינים את המרינדה – מערבבים את הדבש, שליש כוס שמן זית, פלפל הצ’ילי, השום והג’ינג’ר יחד בקערה.
מחממים מחבת עם שמן זית וכשהיא חמה מאוד צולים בה את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל. כשהדג משנה את צבעו מוורוד לוורוד אטום, בערך 5-8 דקות, הגיע הזמן להפוך את הדג כדי שיצלה בצידו השני. עושים זאת בזהירות כדי לשמור על שלמות הפילטים. יוצקים את המרינדה למחבת כך שהדג יספוג את הטעמים. צולים כ-8-12 דקות נוספות עד שהדג עשוי והשום מתרכך. להיזהר שהסוכרים לא ישרפו במחבת. לעבוד על אש בינונית. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מניחים מעל תפוחי האדמה את הדגים ומעל הכול יוצקים את הרוטב. משהים כמה דקות יחד, שתפוחי האדמה החמים יספגו את הטעמים של המרינדה. מגישים חם.
מנת דג מלאת תבלינים, אם נלך על המוטיב של מהודו ועד כוש, הנה תבלינים חובקי עולם. נסו את המנה הזו, אני בטוח שתאהבו.
6 פילטים של סלמון במשקל 150 גרם כ"א (או 250 גרם, אם זו מנה עיקרית)
6 כפות דבש
2/3 כוס שמן זית
2 יחידות פלפל צ'ילי קצוץ דק (או לטבעות, אם אתם פחות חוששים מחריף)
4 שיני שום פרוסות
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר מגורדת לפרוסות דקות (בחותכן הפומפייה)
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לצליית הדגים במחבת
אופן ההכנהאופים את תפוחי האדמה – מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, ומסדרים בכלי מתאים לתנור. מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות עד שהם רכים, צלויים וקריספיים.
מכינים את המרינדה – מערבבים את הדבש, שליש כוס שמן זית, פלפל הצ'ילי, השום והג'ינג'ר יחד בקערה.
מחממים מחבת עם שמן זית וכשהיא חמה מאוד צולים בה את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל. כשהדג משנה את צבעו מוורוד לוורוד אטום, בערך 5-8 דקות, הגיע הזמן להפוך את הדג כדי שיצלה בצידו השני. עושים זאת בזהירות כדי לשמור על שלמות הפילטים. יוצקים את המרינדה למחבת כך שהדג יספוג את הטעמים. צולים כ-8-12 דקות נוספות עד שהדג עשוי והשום מתרכך. להיזהר שהסוכרים לא ישרפו במחבת. לעבוד על אש בינונית. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מניחים מעל תפוחי האדמה את הדגים ומעל הכול יוצקים את הרוטב. משהים כמה דקות יחד, שתפוחי האדמה החמים יספגו את הטעמים של המרינדה. מגישים חם.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!