מרק דובדבנים קר

מרק_דובדבנים_קר_קייצי_ומרענן
מרק דובדבנים קר

קל

6

חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

המרק הזה מגיע מהונגריה והוא טעים ומרענן להפליא. זוהי הזדמנות אחרונה לנצל את עונת הדובדבנים לפני שהיא מסתיימת. אפשר, אמנם, להשתמש גם בדובדבנים קפואים, אבל אין כמו הטעם של פרי טרי.

חומרים

500 גרם דובדבנים טריים או קפואים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

2 כוסות מים

כף מיץ לימון

2 גביעי שמנת חמוצה

1/2 כוס שמנת מתוקה

מעט דובדבנים להגשה

אופן ההכנה

מגלענים את הדובדבנים (אם משתמשים בטריים) ושמים בסיר. מוסיפים את הסוכר, היין, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.

שומרים כחצי כוס דובדבנים מהמרק ואת כל השאר מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה.

מעבירים לקערה ומוסיפים את שני סוגי השמנת. מערבבים.

לפני ההגשה שמים בקערות בצורה יפה, מקשטים עם הדובדבנים ששמרנו בצד ומעט דובדבנים טריים ומגישים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!