המרק הזה מגיע מהונגריה והוא טעים ומרענן להפליא. זוהי הזדמנות אחרונה לנצל את עונת הדובדבנים לפני שהיא מסתיימת. אפשר, אמנם, להשתמש גם בדובדבנים קפואים, אבל אין כמו הטעם של פרי טרי.
500 גרם דובדבנים טריים או קפואים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
2 כוסות מים
כף מיץ לימון
2 גביעי שמנת חמוצה
1/2 כוס שמנת מתוקה
מעט דובדבנים להגשה
מגלענים את הדובדבנים (אם משתמשים בטריים) ושמים בסיר. מוסיפים את הסוכר, היין, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
שומרים כחצי כוס דובדבנים מהמרק ואת כל השאר מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שני סוגי השמנת. מערבבים.
לפני ההגשה שמים בקערות בצורה יפה, מקשטים עם הדובדבנים ששמרנו בצד ומעט דובדבנים טריים ומגישים.
המרק הזה מגיע מהונגריה והוא טעים ומרענן להפליא. זוהי הזדמנות אחרונה לנצל את עונת הדובדבנים לפני שהיא מסתיימת. אפשר, אמנם, להשתמש גם בדובדבנים קפואים, אבל אין כמו הטעם של פרי טרי.
500 גרם דובדבנים טריים או קפואים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
2 כוסות מים
כף מיץ לימון
2 גביעי שמנת חמוצה
1/2 כוס שמנת מתוקה
מעט דובדבנים להגשה
אופן ההכנהמגלענים את הדובדבנים (אם משתמשים בטריים) ושמים בסיר. מוסיפים את הסוכר, היין, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
שומרים כחצי כוס דובדבנים מהמרק ואת כל השאר מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שני סוגי השמנת. מערבבים.
לפני ההגשה שמים בקערות בצורה יפה, מקשטים עם הדובדבנים ששמרנו בצד ומעט דובדבנים טריים ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!